close
KATEGORİ SEÇ

Makel Gizlilik Politikası

Makel Gizlilik Politikası

Bulunmakta olduğunuz site (www.makel.com.tr) , Makel Elektrik Malzemeleri San.Tic.A.Ş. ye aittir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu çerçevesinde MAKEL olarak, sitemizi ziyaret eden ziyaretçilerimizin, müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın bizimle paylaştığı kişisel verilerin gizliliği bizim için önem arz etmektedir. İşbu metin, kişisel verilere ilişkin bilgi güvenliği hakkında sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

MAKEL, 6698 sayılı kanun kapsamında, müşterilerin ve ziyaretçilerin kişisel verilerini kaydedecek, sınıflandıracak ve yasal sınırları içerisinde 3.kişilere açıklayacaktır. Bu siteye erişiminiz bu gizlilik bildiriminde tanımlanan, bilgi toplama ve kullanma uygulamalarını kabul ettiğiniz ve onayladığınız anlamına gelmektedir.

Gizlilik politikası ve uygulamaları zaman içinde MAKEL tarafından güncellenebilir. Siteyi kullanmanız esnasında güncellemeleri de kontrol etmeniz yerinde olacaktır.

Toplanan Veriler

Kişisel Veri kavramı tarafınıza ait kişisel bilgiler, başta kimlik bilgileri (ad, soyad, TC kimlik numarası vs) olmak üzere, IP, adres ve telefon bilgileri, araç ve plaka bilgileri, banka hesap bilgileri, aile durum bilgileri, ses ve görüntü gibi sizin belirlenmenizi veya belirlenebilir olmanızı sağlayacak her türlü bilgiyi ifade etmektedir.

Topladığımız veriler aşağıdaki iki kategori altında toplanabilir: Kimlik Tanımlı Veriler ve Kimlik Tanımlı Olmayan Veriler.

Kimlik Tanımlı Veriler: Bu veriler, kim olduğunuzla ilgili bilgileri almamızı sağlar. Siteleri kullanırken topladığımız Kimlik Tanımlı Veriler, adınızı, posta adresinizi, telefon numaranızı, e-posta adresinizi, İnternet Protokolü ("IP") adresinizi içerebilir. Kimlik Tanımlı Bilgileri, bir sistemi kullanmaya kayıt yaptığınızda, belli promosyon eylemlerinde bulunduğunuzda, sözleşme imzaladığınızda, müşteri ziyaretlerimiz esnasında, anket doldurduğunuzda ve bizimle yazıştığınızda edindiğimiz verilerdir.

Kimlik Tanımlı Olmayan Veriler: Bu veriler, kimlik bilgilerini içermemekle birlikte, bu Siteye girmeden önce geldiğiniz web sitesinin Tekdüzen Kaynak Konum Belirleyicisini (URL, Uniform Resource Locator), Sitelerde hangi sayfaları ziyaret ettiğiniz, sonrasında girdiğiniz URL, Sitelere girmek için kullandığınız tarayıcı, Sitelere girdiğiniz her türlü arama terimini içerebilir.

Kişisel Veriler Nasıl Toplanır?

Kişisel verileriniz; Tüketici Danışma Hattımız, internet sitemiz, mobil sitemiz, mobil uygulamamız kanalıyla veya e-posta, SMS veya diğer yollarla tarafımıza ilettiğiniz bilgiler, “cookies” (çerez uygulamaları : internet sitemizi ziyaret ettiğiniz sırada sitemizin sizi otomatik olarak tanımasını sağlayan, bir internet kullanıcısının sabit diskine yerleştirilen küçük bir metin dosyası biçimindeki sistemdir. Web sitesine kullanıcının döndüğünü söyleyen, internet kullanıcısının kimlik kartı olarak düşünülebilir. Kaynak: www.AboutCookies.org) , imzaladığımız Sözleşmeler, Ticari Teklifler, müşteri ziyaretleri, anketler, promosyon ve kampanya çalışmaları, bültenler dahil olmak üzere çeşitli kanallar aracılığıyla sözlü, yazılı veya elektronik ortamda olmak kaydıyla tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olarak otomatik olmayan çeşitli yöntemlerle toplanmakta ve yukarıda belirtilen özel ve genel amaçlar doğrultusunda makul bir süre boyunca tutulmaktadır.

Edinilen veriler, tarafımızca (grup şirketlerimiz dahil) reklam ve pazarlama faaliyetler kapsamında, kampanyalar, promosyonlar, yeni ürünler hakkında sizleri bilgilendirmek amacıyla e-posta, kısa mesaj, vs iletişim yollarıyla kullanılabilir. Bize bilgilerinizi vererek, bu amaçlar doğrultusunda bu yöntemlerle tarafınızla iletişim kurulmasına izin vermiş olursunuz. Verilerinizin düzeltilmesi ya da silinmesine ilişkin talepleriniz ile pazarlama faaliyetleri ile ilgili bilgileri almak istemiyorsanız sitede bulunan iletişim bilgilerini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Verilerin İşlenme ve Kullanma Amaçları

MAKEL’in ziyaretçi ve müşterilere ait kişisel verileri aşağıdaki amaçlarla işlemektedir :

  • mal veya hizmet satışı gerçekleştirmek,
  • satış sonrası destek işlemlerini gerçekleştirmek,
  • Reklam ve pazarlama faaliyetleri kapsamında, ürünler ve kampanyalar hakkında bilgilendirmelerde bulunmak,
  • Ziyaretçiler ve müşterilerin ilgi alanlarına ve ihtiyaçları daha iyi anlayıp sağlayabilmek amacıyla kişiselleştirilmiş içerik sunmak, bu amaçla kullanıcıları gruplandırmak, ziyaretçilerin sitede bulunan reklamlar ile ilgilenilip ilgilenilmediğini belirlemek,
  • Reklam ve pazarlama faaliyetleri kapsamında, ziyaretçi sayısı, tipi, ziyaret sıklığı, ziyaretçi davranışları, önce ve sonra ziyaret edilen sitelerin bilgileri, ziyaretçi ve kullanıcıların coğrafi konumları vb. istatistiklerini çıkarmak,
  • Yasal mevzuatlardan kaynaklanan yükümlülükleri yerine getirmek, uyuşmazlık halinde delil olarak kullanmak,
  • Tüketicilerin talep ve ihtiyaçlarını belirleyebilmek, başvurularını cevaplayabilmek,
  • Yönetimsel raporlamaların gerçekleştirilmesi.

Kimlik Tanımlı Olmayan Verileri, Sitemizin kullanımının daha verimli hale getirilmesi amacıyla analizlerde kullanmak üzere, ziyaretçilerin Siteyi nasıl kullandıklarını, hangi sayfalarla daha çok ilgilendiklerini belirlemek için kullanmaktayız.

Kişisel Verilerin Paylaşılması

Sitemizi kullanarak ve yukarıda belirtilen şekillerde tarafınızca verilen kişisel bilgilerinizi, yukarıda söz ettiğimiz amaçlar doğrultusunda kullanmamıza, grup şirketlerimize veyahut şirketi devralacak kişilere aktarmamıza ve ayrıca belirtilen meşru amaçlar ve hukuki sınırlar çerçevesinde yasa ve yönetmeliklerde belirlenen kurumlar; bayi ve diğer temsilci ve acentelikler, vergi danışmanları, denetçileri ve diğer harici profesyonel danışmanlar, IT sistemleri sağlayıcıları, müşteri memnuniyeti odaklı pazarlama programları gibi MAKEL’e ürün veya hizmet sağlayan 3. Kişilere veri aktarımı yapılmasına izin vermiş olursunuz.

Analitik amaçlı üçüncü şahıs tanımlama bilgileri

Ziyaretçilerimize daha iyi bir hizmet sunmak için sayfa görüntüleme sayısını, ziyaret sayısını, sitemizde ziyaretçiler tarafından gerçekleştirilen farklı işlemleri, ziyaretçilerin coğrafi konumlarını ve ziyaretçilerin siteye dönüş sayısını ölçeriz. Bu amaçla Google Analytics web analitik yazılım aracı kullanıyoruz.

Google Analytics bilgileri

Bu web sitesi de Google, Inc. ("Google") tarafından sağlanan bir web analitik hizmeti olan Google Analytics'i kullanır. Google Analytics, bilgisayarınıza yerleştirilen metin dosyaları olan "tanımlama bilgilerini", web sitesinin kullanıcıların kullanım alışkanlığını analiz etmesi için kullanır. Tanımlama bilgisi tarafından web sitesinin kullanımı hakkında oluşturulan bilgi, Google tarafından ABD'deki sunuculara iletilir ve burada depolanır.

IP anonimleştirmenin bu web sitesinde etkinleştirilmiş olması durumunda IP adresiniz, Avrupa Birliğinin Üye Ülkeleri veya Avrupa Ekonomik Alanındaki Anlaşmanın diğer taraflarının alanında kesilecektir. Sadece olağanüstü durumlarda bütün IP adresi öncelikle ABD'deki Google sunucusuna gönderilir ve burada kesilir. IP anonimleştirme bu web sitesinde aktiftir.

Google, web sitesini kullanımınızı değerlendirmek, web sitesi etkinliği üzerinde raporlar hazırlamak ve web sitesi etkinliği ve internet kullanımına ilişkin diğer hizmetleri sağlamak amacıyla bu web sitesinin operatörünün adına bu bilgileri kullanacaktır.

Tarayıcınızın Google Analytics kapsamında ilettiği IP adresi, Google tarafından tutulan herhangi bir diğer veriyle ilişkilendirilmeyecektir. Tarayıcınızın ilgili ayarlarını seçerek tanımlama bilgilerinin kullanılmasını reddedebilirsiniz ancak bu durumda, bu web sitesinin tüm özelliklerinden faydalanamayabileceğinizi de unutmamalısınız. Ayrıca, Google Analytics Opt-out Tarayıcı Eklentisini mevcut web tarayıcınıza indirerek, bu noktadan sonra etkin olacak şekilde Google Analytics tarafından takip edilmemeyi de tercih edebilirsiniz: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Web sitemizi kullanarak cihazınıza bu tür tanımlama bilgilerini yerleştirebileceğimizi kabul etmiş olursunuz.

Güvenlik

MAKEL, ziyaretçi ve müşterilerinin bilgilerinin güvenliğini korumayı ilke edinerek, bunu sağlamak adına tarafınıza güvenli bir sunucu sunmaktayız. Güvenliği sağlamak amacıyla güvenli ortamlarda elektronik, fiziksel ve yöntemsel önlemler alınmıştır. Sağladığınız bilgileri kontrol altındaki tesislerde bulunan ve sınırlı erişimi olan bilgisayar sunucularında depolarız. Her ne kadar bize verdiğiniz bilgilerin güvenliğini sağlamak adına gerekli tedbirleri alsak da tam bir güvenlik garanti etmek işin doğası gereği mümkün değildir. Bu nedenle çevrimiçi yazışma ve internet üzerinden bilgi alışverişinin doğasında olan riskleri kabul etmektesiniz.

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında yukarı yer alan metinde kişisel verilerle ilgili gizlilik politikamızı ziyaretçilerimiz ve Müşterilerimizin dikkatine sunarız.

MAKEL ELEKTRİK MALZEMELERİ SAN.TİC.A.Ş.

ADRES : Osmangazi Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No.38 Kıraç – Esenyurt - İstanbul

TEL : +90 (212) 689 50 50

FAKS : +90 (212) 689 50 61

E-POSTA : makel@makel.com.tr

ÜCRETSİZ TÜKETİCİ DANIŞMA HATTI : 0800 219 01 42

Yukarı ÇıkUp